Espècies Amenaçades

Ciències per al Món Contemporani

Causes de desaparició d’espècies

Posted by silviacase92 a 3 febrer 2009

1. Per l’acció humana.

Els humans hem acabat amb moltes espècies, i a vegades sense donar-nos compte del què estavem fent. Algunes accions que han portat a determinades espècies a l’extinció són:
La contaminació: l’ús d’insecticides, els vessaments incontrolats de residus tòxics als rius o als mars, els fums de les indústries i dels automòbils, l’addició de diòxid de carboni i metà a l’atmosfera, els productes químics tòxics , ha portat a moltes espècies al llindar de la seva desaparició.
Un clar exemple d’una espècie en perill d’extinció per culpa de la contaminació és la llúdriga. Aquest afable animal, s’ha vist molt afectat degut a l’alt nivell de contaminació del seu hàbitat natural, el riu. El seu nombre d’individus és reduït, tot hi que s’està intentant reintroduir-la un altre cop.

Pèrdua del seu hàbitat: cada animal necessita un lloc específic per a viure, i l’home, a causa del desenvolupament industrial i tecnològic, ha fet desaparèixer alguns hàbitats naturals i com a conseqüència diverses espècies. La construcció de carreteres i la tala massiva de vegetació poden ser uns exemples clars de pèrdua d’habitat.

Un exemple pot ser la desforestació de l’Amazones, que a causa d’això ha desaparegut un gran ventall d’animals com ocells, rèptils, petits i mitjans mamífers,… Com per exemple el periquito de Carolina.

– La caçera i el tràfic d’animals: encara que la caça de determinats animals i el tràfic d’ells sigui il•legal, és comú, sobretot en països subdesenvolupats ja que desprès són venuts. L’home ha volgut  acabar amb algun animal en concret, ja sigui perquè atacava als seus animals de granja o simplement perquè alguna part del seu cos sigui molt apreciada i valorada.
Un exemple el tenim als ullals d’elefant, que per tal d’obtenir marfil, maten l’individu. L’any 1970 hi havien 1,3 millons d’elefants africans, ara a causa de la caça furtiva en queden 85000 ; la caça excesiva de l’ós del Pirineu Català ,…

L’ésser humà sempre ha sigut caçador, però avui en dia  ho fa per a divertir-se. L’any 1981 hi havia 15.000 rinoceronts negres a l’ Àfrica, en canvi ara aquest número s’ha reduit a uns 4.500 individus.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: