Espècies Amenaçades

Ciències per al Món Contemporani

Altres causes de la desaparició de les espècies

Posted by silviacase92 a 4 febrer 2009

2. Per el canvi climàtic
A causa de l’augment de temperatura, els pols s’estan desglaçant. Això té un efecte molt negatiu amb la fauna que hi viu. Com que la capa de gel és més fina o en alguns llocs fins hi tot ha desaparegut, els ossos polars es queden atrapats en petites illes de gel i molt lluny de la terra ferma, o quan recolzen el seu pes a terra, el gel es trenca i han d’anar nedant fins a trobar un lloc millor per a viure. O bé les foques, un altre animal que té problemes per a sobreviure, ja que el seu hàbitat, el gel, està desapareixent. O el pingüí emperador, que fa llargs viatges per anar a un lloc en concret a criar i aquest lloc cada vegada és menys segur per a deixar-hi les cries.

Una altra causa del canvi climàtic és la desertificació. Cada vegada hi han més llocs àrids, sense vegetació ni humitat. Molts animals necessiten aquestes condicions per a poder viure i reproduir-se. La salamandra necessita totes aquestes condicions climàtiques, per això està en perill d’extinció i en alguns indrets desapareguda del tot.

Degut al canvi climàtic, algunes aus migratories canvien les seves rutes. Això fa que no es puguin reproduir amb normalitat. El pardal d’ala blanca n’és un exemple ben clar.

Tots aquests factors contribueixen a que noves espècies es posin en perill d’extinció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: