Espècies Amenaçades

Ciències per al Món Contemporani

Tercera causa de la desaparició d’espècies

Posted by silviacase92 a 16 febrer 2009

3. Per causes naturals. Ja sigui per incendis forestals, per malalties o bé per glaciacions, algunes espècies han reduit el seu nombre d’individus.
L’actual greu incendi d’Austràlia que encara continua cremant, ha deixat ja més de 173 morts, 350 mil hectàrees de bosc cremat i una gran quantitat d’animals morts. Es diu que és una de les catàstrofes més greus que ha patit el país. A la web http://www.cnnexpansion.com/actualidad/2009/02/09/devastador-incendio-en-australia 

       es diu que es veuen animals mots al llarg de tota la carretera.
El cangur,l’animal més conegut d’aquest d’aquest país, està patint molt a causa dels incendis, ja que encara que nomès es cremi les potes,s’ha de sacrificar. Aquesta pot ser una de les causes que posi en perill aquesta espècie.

Ja fa més de 10 anys que la comunitat cientifica internacional va observar que hi havia una massiva desaparició d’abelles a tot el mòn. Al “Centro apícola de Marchamalo” (Guadalajara) es va començar a investigar les causes que provocaven aquesta desaparició de les abelles de la mel. Al final, es va veure que era causat pel paràsit Nosema ceranae. L’espora d’aquest paràsit destrueix l’aparell digestiu de l’insecte de la mel, que al no poder alimentar-se, es mor lluny del rusc. Per això l’apicultor no podia detectar el problema. Afortunadament però, aquest paràsit es pot matar amb un antibiòtic fet per fumagilina, aigua i sucre, que sel’s hi posa dins del rusc. Aquesta hagués pogut ser una de les causes de la desaparició de les abelles si els cintífics no haguessin pogut trobar el causant. (informació extreta de la revista Muy interesante)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: