Espècies Amenaçades

Ciències per al Món Contemporani

Sobreexplotació a fons…

Posted by "Manu" a 26 febrer 2009

Degut a que som la espècie dominant sobre totes les demés, els animals i totes les demés coses són les espècies inferiors, i llavors nosaltres tenim un gran poder sobre ells/es. Aquests animals ens ofereixen uns serveis com: protegir-nos de les baixes temperatures, menjar perquè tenim gana o fer-nos companyia perquè ens sentim sols o perquè ens agrada estar acompanyats. Però com sempre, aquesta frontera es creua i llavors es quan arriba lo que s’anomena sobreexplotació, ja que “ens passem dos pobles” respecte als serveis que ens ofereixen els animals com per exemple: dur abrics de pell o dur unes botes de pell de cocodril perquè es la moda i no tenim cap necessitat, producció en massa de productes que provenen o formaven part d’un animal que a lo millor després ningú s’ho menja o una producció excessiva degut a un alt consum i que pot fer perillar l’espècie, obligar als animals a divertir al públic mitjançant l’ús de la violència.
Per tots aquests motius i més, es podria anomenar sobreexplotació, al nostre descontrol desmesurat del serveis que ens ofereixen els animals fins a un punt límit raspant l’extinció. Quan dic servei no em refereixo als animals com si sol fossin una font de recursos que tinc que explotar o com si fossin objectes que quan vulgui em puc desfer, amb la paraula servei em refereixo a una utilitat que ens es necessària per a sobreviure o en alguns casos viure millor, com per exemple: per a seguir vivint no necessitem un gos o un gat, però si ens fan companyia ens sentim millor i per tant vivim millor.

Els animals, encara que siguin animals, també tenen sentiments i per tant també poden sofrir, i sofreixen molt per culpa nostra, els i fem horrors que per a alguns de nosaltres ens semblen tan normals ja que pensem que tampoc és per tant. En aquests tres casos és on es donen més:

-Pelleteria: es diu que actualment els mètodes són humanitaris i ètics, però es podria dir que és sol un mite. Els animals destinats a la pelleteria viuen en gàbies diminutes comparat al espai necessari per a viure en óptimes condicions. Aquesta gàbia està feta de reixes metàl•liques, per a facilitar la higiene, però que fa ferides a les potes dels animals provocant una gran inflamació i a vegades fins i tot que les ferides quedin enganxades a la reixa i quan s’ha de treure l’animal de la gàbia li fa molt de mal. Hi ocasions en que per a l’extracció de la pell de l’animal ni tan sols se’l mata, sinó que li extreuen estan ell viu. Les persones no són els únics éssers vius que sofreixen traumes, sinó que els animals també, i estar en una gàbia tan petita amb la por de no saber que faran amb ell i més factors, moltes vegades fa que es mosseguin la cua fen-se greus ferides o també que faci moviments repetitius denotant l’inici d’una bogeria. Aquests casos també es donen quan els cacen amb trampes, que quedant atrapats i tenint por de no saber que passarà hi han alguns que fins i tot es mutilen la part atrapada per tal d’escapar. També hi han granges especialitzades en criar animals per a després fabricar pells amb ells.

-Zoo: en aquest cas es torna a repetir com l’anterior, espais petits amb animals grans, però aquí, els ordenen que facin moviments que per a ells són molt difícils i a vegades fins i tot els hi fa por i si a sobre no els hi surten els castiguen amb pallisses. Lo dolent dels circs és que amb les gràcies que els hi fan als nens petits, volen fer veure que són bons i que es normal lo que fan amb els animals, i no és veritat. Un exemple molt clar: els lleons quan veuen foc no intenten saltar-ho sinó que fugen, és el cas del cercle rodejat de foc.

En el següent vídeo extret de youtube, surt un clar exemple de lo que he explicat en el cas de la pelleteria. S’avisa que és un vídeo que pot ferir els sentiments de les persones.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: